3 Haziran 2009 Çarşamba

Tatlı Yiyelim Tatlı Konuşalım...

Hindistan Cevizli Kurabiye


Malzemeler


  • 2 yumurta ( akları sarıları ayrılır)

  • 1 paket margarin ( oda sıcaklığında, yumuşamış )

  • 3,5 su bardağı un

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 çay bardağı hindistan cevizi

Yapılışı

Hamur yoğuracağımız kaba yumuşamış margarini, pudra şekerini, yumurta sarılarını ekleyip karışımı, krem haline gelene dek yoğuralım.

Unu, kabartma tozunu, hindistan cevizini katıp özlü bir hamur yoğuralım.

Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verelim.

Bir kaseye çırpılmış yumurta akını, diğer kaseye ise bir miktar hindistan cevizini koyalım. Hazırladığımız hamurların bir yüzünü yumurta akına daha sonra hindistan cevizine batırıp çıkartalım.

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamurları dizip, önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim.


İrmik Tatlısı



Malzemeler
  • 10 kaşık şeker

  • 9 kaşık irmik

  • 1 litre süt

  • 1 paket kakaolu bisküvi

  • Yarım su bardağı ceviz içi

  • 2 adet Muz

  • 1 kasik tarçin

Yapılışı

İrmik,süt,şeker kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.(öbek öbek delikler oluşur. O zaman pişmiş demektir.) Ocaktan alınır, içine vanilyası karıştırılır.

Pişen muhallebinin yarısı önceden hafif ıslattığımız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökülür.

Üzerine önce bisküviler, sonra muzlar dizilir.Daha sonrada ceviz serpilir.( bir avuç kadar cevizi üzeri için ayır)

Kalan muhallebi üzerine dökülür.

Kalan bisküviler ya havanda dövülür.Yada rondadan geçirilir.

Tarçın ve ceviz, bu karışım ile harmanlanır ve sıcak tatlının üzerine serpilir.

Bir tepsi ile üzerini kapatarak dışarıda soğumaya bırakılır.

Son olarakta üzerine streç folyo ile kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.


Oraletli Pasta


Malzemeler

Beyaz Muhallebi

  • 4 su bardağı süt

  • 1 su bardağı nişasta

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 paket kare kakaolu bisküvi

Oraletli Muhallebi

  • 4 su bardağı süt

  • 1 su bardağı nişasta

  • 1,5 su bardağı şeker

  • 1 paket arzuya göre Tang

Yapılışı

Beyaz muhallebinin tüm malzemeleri bir tencereye konur, pişirilir.

Sıcakken tepsiye önce beyaz muhallebi dökülür

Diğer bir tencereye de oraletli malzeme konur, pişirilir.

Beyaz muhallebinin yüzeyini kapatacak şekilde kakaolu büsküvi döşenir, üzerine hemen oraletli muhallebi konur.

Soğuduktan sonra birkaç saatte dolapta bırakılır, dilimlere bölünerek servis yapılır.

Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ;)







4 yorum:

  1. didem hanımcığım çok teşekkür ederim
    beni kırmadınız bu güzel tariflerinizi benim gibi süper aşçılar için verdiniz buralarda :)
    bu kadar güzel ve açık anlatımınıza rağmen biliyorsunuz ki kendim yaparken gene 100 kere ararım sizi
    bu arada diğer tariflerde süper
    tam benlik şeyler
    yani yapabileceğim gibi
    benim gibi süper ultra becerikliler için gelecek olan diğer tarifleriniz sabırsızlıkla bekliyorum
    o hamarat ellerinizde öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. didocum oraletli pastayı yaptım
    gerçekten çok güzel oldu
    ama nişastasını az kullandım
    fazla yoğun olmasın diye
    limonlu tang ile yaptım ben
    herkes çok beğendi
    yaz için ideal
    üstüne limon kabuğu rendeleyip kakao serptim
    teşekkür ederim tarif için

    bu arada hindistan cevizli kurabiyeyi de yaptım
    ama bildiğin gibi fırın tepsim çok küçük
    bende çok yakın yerleştirmişim
    biraz üstüste binip şekilleri bozuldu
    ama olsun tadı güzeldi :)
    inanıyorum bir daha ki sefere olucak

    YanıtlaSil
  3. afiyet olsun bebeğim
    tariflerin işine yaramasına cok sevindim
    eger ben de hayırlısıyla mutfaga bir girebilirsem oraletli pastayı deneyeceğim
    deneyimlerinden faydalanırım ben de ;)

    YanıtlaSil