17 Haziran 2009 Çarşamba

Hamilelikte Tuhaf Ruh Halleri :)

Ya bu hamilelik hakikaten tuhaf birşeymiş. Şu son üç senedir etrafımdan bir sürü hamile geldi geçti. Ki birkaçını başından sonuna gayet yakından takip ettim ama ne kadar yakınında olursan ol başına gelmeden kesinlikle anlayamıyormuşsun olanı biteni...Hem fiziksel hem de ruhsal olarak o kadar çok değişiklik yaşıyorsun ki... Çok zor, tuhaf ama bir o kadar da güzel bir dönem...Sanırım her anın tadını çıkarmak gerekiyor...( Bak ağlayasım geldi yine :)) )

Tuhaf diyorum çünkü normalde yapmayacağınız tuhaf davranışlar sergiliyorsunuz bu dönemde...Şimdi size dün yaşadığım başlığa tamamen uyan bir olayı anlatmak istiyorum.

Yaklaşık 3-4 haftadır malum durumlardan evle hiç ilgilenemedim ve ev tam bir çöp ev (mübalağa sanatı) halini aldı. Bu gidişat hayır değil diye temizlik için bir ablayı çağırdım. Feriha Abla'nın da bana ilk gelişi. Kadıncağız rahat rahat çalışsın diye, ki daha çok kendimi düşündüğümden çünkü biri evi temizlerken ne yapacağımı şaşırıyorum, boş boş oturmak tuhafıma gidiyor, attım kendimi dışarılara. Buraya kadar herşey normal...

Öğle saati geldiğinde lokalden birşeyler alıp, Feriha Abla yesin diye eve döndüm. Kadıncağız geleli neredeyse 5 saat olmuştu. Ve daha sadece salonu bitirmiş, mutfakla uğraşıyordu. Hatta içeri girdiğimde elinde kettle, ovmaya uğraşıyordu. Bütün dolapları aşağı indirmiş. Dip köşe temizlemiş. İçindekileri yıkamış... Dedim "Sen ne yaptın? Bu kadar ayrıntıya ne gerek vardı?"
Ve bilin tepkim ne oldu??? Hem mutluluktan hem kadına üzüldüğümden ağlamaya başladım :))))) İşin komik olanı kadıncağız elimi tutup "Kızım benim sana, senin bana ihtiyacımız var, ne var bunda" diye beni teselli etmeye çalıştı :))) Var mı böyle komik bir durum?!?!?

Sonrasında ben yine attım kendimi sokaklara... Plajda gölgede mis gibi amele yanığımı olup eve geri döndüm. Ama döndüğümde evim mis gibiydi, bendeki huzur ve mutluluk ta cabası... Büyük sevap işledin Feriha abla, Allah senden bin kere razı olsuunnn !!!! :)))

6 yorum:

  1. ben de bir feriha abla istiorm!!
    ayrıca sen boyle herseye aglıosan ben hamile olunca nolcak acaip merak ediorm normalde herseye aglıorm ben, hamile olunca herhalde uykmda bile aglıcam!

    YanıtlaSil
  2. bu akşam yemek için plajda kaldık(hatta ve yeni geldik)
    biz yemek yerken sahilden bir anne köpek yanında da iki yavrusu koşturarak geçtiler
    ben arkalarından dolu gözlerle baktıım durduumm
    insan sonrada düşününce de kkendine gülmeden edemiyor...:))

    bu arada bugun plajın tuvaletinde 20 dk kadar mahsur kaldım :)) zırt pırt tuvaletin gelirse olacağı bu..tuvaletin kapısı demir, kilidi takıldı...bir ara ben dokuz ayı burda tamamlayıp doguruvercem heralde diye düşündüm. steril bir ortam olsa içim gam yemiyecek...neyse sonra lojmanım delikanlıları kurtardı beni çok şükür :)))

    YanıtlaSil
  3. nler oluyor hayatta
    allahım ya o kadar guldum ki kusum :)
    karnım agrıyor su anda
    senin halini düşündüm tuvaletteki
    kaygıyla tavuk dudaklarını bukup bekledin dimi :)
    gerci ben orada olsam panikliğim sayesinde çok büyük olay cıkardı
    kesin cagrıyı arardım abatılı anlatırdım
    hatta onun bir elinde dinamitle denizden yuzerek gelmesne sebebiyet verirdim
    allahtan boyle durumlarda yokum :)

    bu arada duygunun yorumlarını okudukca fena oluyorum
    bu blog işi pek ii olmadı galiba
    her yeni olayla birlikte
    duyguyla ne kadar benzediğimiz daha da ortaya cıkıyor sanki :)

    YanıtlaSil
  4. didooo'cum harika bir blog buuu !. Kuşum tüm kalbimle senin ve bebiş için dua ediyorum. Şu ana kadar herşey normal anlaşılan. Allah şükür.... Darısı başıma bizde bugün doktora gidicez. Şu testler fln yapılacakmış, inşallah bir sorun çıkmaz. Biraz gerildim. Bu blog işi bana çok yaradı aslında çok şanslıyım yahu...
    Senin 9. haftan yanlış anlamıyorsam benim de 7 hafta hem seni takip eder , deneyimlerinden faydalanırım. Hemde bende böle blog mlog çok özeniyordum. Ama maalesef işlerden kendime bile zor bakıyorum. Senin blogla kendini oyalarım. Canım benim seni tatlı minik yavruyu çok öperim. Çağrıya selamlarr MUcckssss

    YanıtlaSil
  5. ayyy abla ben de koptumm tuvalette kalms ya=)))) cocuk dogunca tuvaletten korkuo olabilir hic sasma, ztn bana benzerse kendinden bile korkcak o ayrı bisi ama neyse:) bu arada ben de dun gece tuvalete kalktım , ama kalkarken annemi de uyandrdmm anne ben tuvalete gdiorm die sanki kadın merakla beklio duygu ne zaman gitcek die, sonra ısığı actım ama karanlıga alıstıı icin gozlerimi bi turlu acamıorm nası korktm, sonra cıkarken portmantonun ustundeki kocaman aynaya baktm nası tırstım=) neyse yegenim bana her turlu benzesin de yavrm bunlar benzemesin=)) bu arada gulcin ablaya da cok guldum=) ne guzel işte kardeş kardeş yasarz ne var bana benzer olmakta:D

    YanıtlaSil
  6. gülün valla, ben de güldüm halime tuvaletten bir çıktım sanki denizden çıkmışım. Terden sırılsıklam olmuşum :)) Siz siz olun hamileliğinizde bu gibi durumlara dikkat edin, çünkü günün (hatta gecenin) büyük kısmını tuvalette geçiriyorsunuz. Zaten beni kim arasa telefona yetişemiyorum.Neden? Çünkü tuvalette oluyorum :))

    başakcım sen de hiç gerilme. olumlu düşün olumlu olsun. ki zaten herşey yolundadır eminim. ben hep herşeyin iyi olduğunu düşünmeye çalışıyorum. biliyorum biraz stresli dönemler ama üstesinden gelmek te bizim elimizde. olabildiğince tadını çıkartmamız lazım bu dönemlerim canım...

    YanıtlaSil