18 Haziran 2009 Perşembe

10. Haftamız Geride Kaldı




Minnoşum bugün itibariyle tam 10 haftalık... Bir araştırayım bakalım ne durumdadır diye ve bakın neler buldum;

  • Bebek bu haftadan itibaren embriyo değil fetus olarak isimlendirilmeye başlıyor. Yani bir bakıma en riskli dönemleri geride bırakmış bulunuyoruz.
  • Parmakları ve topukları gelişmiş. (En üstteki resim 10 haftalık bir ceninin ayak boyunu gösteriyor)
  • Dış kulak ve üst dudak gelişimi tamamlanmış.
  • Dış genital bölge gelişimi başlamış.(Cinsiyetini çok merak ediyorum)
  • Göz kapakları oluşmuş ama 25.-27. haftaya kadar kapalı kalacakmış.
  • Göz rengini belirleyecek iris tabakası oluşmuş.
  • Karaciğer çalışmaya ve kan üretmeye başlamış.
  • Böbrekler idrar üretmeye başlamış.

Bu arada beni soracak olursanız bulantılarım azalıyor sanırım. Halen mutfağa girmek istemiyorum ama istifra durumları ortadan kalktı gibi gözüküyor. Umarım şu bulantılardan da bir an önce kurtulurum. Gerçi bulantılar geçince bu boğazla ne hal alacağız onu da kestiremiyorum :))

3 yorum:

  1. ay gecenn bu saatinde cok salak bisi dusundm:) keske daha kucuk halde dogursak sonra o çıkınca büyümesi hızlansa boylece dogumda kolay olur:) bu arada annem saolsn bana killo aldırdı, hemen al annemi yoksa 100 kilo olcam die korkuorm, ztn anneme dedim ki artık diet yapıorm yemek yaparsan da yemem dikkatli yemek yap, kadın kücükken balıklarımı sisirip oldurdu, yetmedi suzyi obez yaptı, yetmedi alesi obez yaptı simdi bana geldi sıra, en iisi yedirsin seni bol bol ohhh zamannda gelmis:) ama once ben gelcem denize gircez guneslencez artık örencilikle oretmenlik arasındaki incecik cizgide yuruormm, her an dusup oretmen olabilirm hem yegenimde sesimi iice tanımalı artık..

    YanıtlaSil
  2. duygu acı ona
    o daha yeni fetus oldu :)
    önünüzde daha cok zaman birbirinizi tanımak için
    dido karnında bundan mı var şimdi
    insan inanamıyor ya
    denize girebliyorsan gir yüz bol bol
    tuvalate de dikkat et sahilde :)

    YanıtlaSil
  3. konuyla hicbi alakası yok ama su anda dünyanın yavas yavas sonuna geldiimizi farkettim:) idris kansu facebook acmıs ya tmm ona sasırmadım da , adam bu yastan sonra bi de resimlere yorum yapıo ya cok komik, o tipini dusunemedim bilgisayar basında facebooka girip yorum yaparken, buraya da caırın bari de burda da yorum yapsn hhaha:)

    YanıtlaSil